perjantai 23. marraskuuta 2012

Tällä hetkellä

Tällä hetkellä


  • Olen erityisen innoissani keskiajan munkkiluostareista ja niiden kulttuurista. Joskus koulussa ei ole tarpeeksi tietyn aineen luentoja. 
  • Luen kolmea kirjaa, enkä taaskaan oikein tunnu etenevän yhdessäkään niistä: Terho Pursiaisen Uusinta testamenttia, joka on vanhoja suosikkejani ja osa hänen teologisten kirjojen kokoelmaansa "Summa"; Umberto Econ Ruusun nimeä, jonka otin sivulukemiseksi keskiajan luostarien kulttuurihistorian kurssia ajatellen - mysteereistä en liiemmin välitä, mutta luostarit ovat käsittämättömän mielenkiintoisia, edelleen. Sekä tietysti viimeisimpänä Matti Peltosen mikrohistoriallista tutkimusta Lukkari Saxbergin rikos ja herännäispappilan etiikka. Mikrohistoria on mielenkiintoinen tapa tutustua historian vieraaseen kulttuuriin, mutta paljon mielenkiintoisemmaksi mikrohistorian teokseksi voi mainita esimerkiksi Martin Guerren paluun Natalie Zemon Davisilta. 
  • Huomaan kestäväni huonosti alkoholia, erityisesti väsyneenä pieni lasillinen valkoviiniä saa mielen jo hieman sumeaksi. Ärsyttävää. 
  • Seuraan aktiivisesti neljää blogia ja epäaktiivisesti vielä muutamaa lisää. Erityisesti pidän Hopeapeilistä, jonka kirjoittajan vintagetyyliä seuraan kateellisena. 
  • Olen munkkiluostarien lisäksi innoissani myös The Big Bang Theorysta, jonka uusimpia jaksoja en millään malttaisi odottaa. Täytyy myöntää - olen syvästi ihastunut Leonard Hofstadteriin. 
  • Seuraan muuten vähän televisiota, mutta en kuitenkaan jätä katsomatta ainuttakaan jaksoa Yleleaksista tai Ylellä vasta alkaneesta brittikomediasta Rev., joka muistuttaa minua kovasti kanadalaisesta Pieni moskeija preerialla -sarjasta. 
  • Kulutan paljon aikaa pohtimalla yhteiskuntamme yksilökulttuurin nousua sekä 1700-luvun maaseutua Suomessa ja sitä, kuinka voisin kopioida sen ulkomuodon Sims-peliini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti